Gräsmattor

Gräsmattor

Färdig gräsmatta på rulle:

Är du i behov av färdiga gräsmattor hjälper vi dig att enkelt och effektivt få en gräsmatta av högsta kvalitet. Vi levererar allt ifrån enskilda rullar för att exempelvis reparera gräsmattor till hela fotbollsplaner. Vårt gräs används i trädgårdar, idrottsplaner, grästak och på övriga grönytor. Hemmanets gräsmattor är odlade på den rena, bördiga och mullrika jorden i Övermark. För att få bästa tänkbara kvalitet och en ren produkt används eget producerat naturgödsel.  Hemmanets nästa steg är att odla gräsmattor enbart med naturgödsel och utan användning av bekämpningsmedel. Är du intresserad av detta kan du ta kontakt för att få mera information. 

Detta gör vi på gården:

Första steget för att få den bästa tänkbara gräsmattan är att välja en lämplig åkerlott som jämnas och gödslas med gödsel från den egna kalkonproduktionen. Sex olika fröblandningar som skräddarsytts tillsammans med expertis importeras själva, och sås in i den bördiga jorden. När grässtråna växt sig starka nog att tränga genom markytan och hunnit återhämta sig i det finländska solskenet, är det dags för ytterligare gödsling och bevattning. Friskt vatten pumpas upp från den närliggande ån. För att rötterna skall hålla sig starka och för att gräset skall växa sig tjockt och grönt klipps gräsmattorna två gånger i veckan under sommarmånaderna. Två år måste en gräsmatta växa till sig innan den är leveransklar åt kunden.  
Gräsmattan är hållbar, ogräsfri och den tål genast att man går på den. Helt spelklar blir den efter cirka tre veckor då skarven vuxit sig fast.
Som kund tar du kontakt med oss minst två dygn före önskad leverans. Vi levererar gräsrullarna från dörr till dörr.

Detta gör du hemma:

Varje rulle är ca 40 cm bred och 2,50 m lång, vilket motsvarar 1 kvm. Rullen väger ca 15 kg, vilket gör att gräset kan läggas för hand.

Vad kostar färdig gräsmatta:

Se vår prislista

Skötselråd:

Vi har samlat alla skötselråd här, du kan också ladda ner vår skötselguide:

Skrolla till toppen