Ängskalkon

Ängskalkon

Kalkoner är stora och präktiga fåglar. En höna väger cirka 5-6 kg och en tupp över 10 kg. De är mycket nyfikna och lekfulla.

Lämnar du en maskin eller ett fordon ensamt bland kalkoner är sannolikheten stor att eventuella kablar är utdragna och skruvarna ett minne blott när du kommer tillbaka”, berättar Kristian av erfarenhet och skrattar.

Betande ängskalkoner – kalkonens välbefinnande i fokus

Grönbetande ängskalkoner är det unika konceptet för Hemmanet. Familjen Bengts har utvecklat ett eget system där fåglarnas välbefinnande maximeras. Under sommarmånaderna går kalkonerna ute i den friska kustluften dygnet runt.

Det som ligger alla djurägare närmast om hjärtat – vare sig det handlar om

produktionsdjur eller sällskapsdjur – är att djuren mår bra. Utan välmående djur når man heller inga resultat.

Det viktigaste för kalkonernas välbefinnande är att de har tillgång till friskt vatten, bra foder, utevistelse, skydd samt vila.

I gårdskalkonernas inhägnad finns en odlingstunnel som ger fåglarna skydd mot regn och blåst när kalkonen själv vill söka skydd.  Livsmedelsäkerheten är viktigt och tack vare tunneln skyddas både kalkonernas foder och vatten från ovälkomna matgäster utifrån, som kan sprida sjukdomar.

”Vi söker ständigt efter nya sätt, produkter och tekniker som kan göra oss ännu bättre. Vi har nära kontakt de främsta experterna inom kalkonproduktion, både i Finland och internationellt.”

Skrolla till toppen