Laidunkalkkuna

Jos jättää koneen tai ajoneuvon kalkkunoiden armoille, on hyvin todennäköistä, että johdot on vedetty irti ja ruuvit muisto vain”, kertoo Kristian kokemuksesta nauraen. 

Vapaana laiduntavat kalkkunat – keskiössä kalkkunan hyvinvointi

Laiduntavat kalkkunat ovat ainutlaatuinen Hemmanet-konsepti. Bengtsin perhe on kehittänyt oman menetelmän, joka maksimoi lintujen hyvinvoinnin. Kesäkuukausina kalkkunat laiduntavat raikkaassa rannikkoilmassa ympäri vuorokauden.

Kaikkien eläinten omistajien sydäntä lähinnä on eläinten hyvinvointi – oli sitten kyse tuotanto- tai seuraeläimistä. Ilman hyvinvoimia eläimiä ei saavuteta tuloksia. 

Kalkkunoiden hyvinvoinnille on tärkeintä, että ne saavat raikasta vettä, hyvää rehua, ulkoilmaa, suojaa ja lepoa. 

Kalkkuna-aitauksessa on viljelytunneli, jonne linnut voivat halutessaan hakeutua suojaan sateelta ja tuulelta. Elintarviketurvallisuus on tärkeää ja tunneli suojaa kalkkunoiden rehun ja veden epätoivotuilta ulkopuolisilta vierailta, jotka voivat levittää tauteja. 

”Etsimme jatkuvasti uusia menetelmiä, tuotteita ja tekniikoita, jotka tekevät meistä vieläkin parempia. Toimimme läheisessä yhteydessä parhaiden suomalaisten ja kansainvälisten kalkkunantuotannon asiantuntijoiden kanssa.”

Scroll to Top