Om oss

Med klimatet och
kunderna i fokus
Färdiga gräsmattor
Höstrabatt -15% på alla färdiga gräsmattor så långt lagret räcker
Läs mer
Med kalkonens välbefinnande i fokus
Läs mer
Previous
Nästa

Om oss

 

Familjen på Hemmanet

Hemmanet, en synonym till lantbruksgård, är belägen i det vackra sydösterbottniska landskapet i Övermark. Övermark är en by i Närpestrakten med ca. 1000 invånare. All bebyggelse är placerad mitt i naturen och därför är lantbruksjobb av olika slag en naturlig del av vardagen för de flesta invånare. 
I arbetet på gården Hemmanet är tre generationer involverade. Kristian Bengts är idag företagets ägare men får mycket hjälp av sina föräldrar. Till Hemmanet flyttade Kristians gammelfarmor med sin familj på 1920-talet. De hade nötkreatur på gården, som Kristians far Göran och mor Kerstin tog över på 70-talet. Innan detta hade föräldraskapet redan länge bedrivit växthusodling. Familjen utökade småningom gården ytterligare med svinproduktion. Idag är det jordbruk och kalkonproduktion som äger rum på Hemmanet.

Lantbruksyrket blir aldrig tråkigt eftersom den ena dagen aldrig är den andra lik”, säger Kristians far när han tänker tillbaka på alla år som lantbrukare. 

Tillsammans med Görans och Kerstins mångåriga erfarenhet och med Kristians utbildning till agronom, samt bred arbetserfarenhet inom primärproduktion, är familjen Bengts ett välfungerande team. Idag är också Kristians tre barn, Oscar, Victor och Amanda, nyfiket med i gårdsarbetet när de har möjlighet. 

Se bilder från vår gård: Galleri

Kontakta oss

Skrolla till toppen