Om oss

Med klimatet och
kunderna i fokus
Färdiga gräsmattor
Höstrabatt -15% på alla färdiga gräsmattor så långt lagret räcker
Läs mer
Med kalkonens välbefinnande i fokus
Läs mer
Föregående
Nästa

Om oss

Färdig gräsmatta på rulle:

Är du i behov av färdiga gräsmattor hjälper vi dig att enkelt och effektivt få en gräsmatta av högsta kvalitet. Vi levererar allt ifrån enskilda rullar för att exempelvis reparera gräsmattor till hela fotbollsplaner. Vårt gräs används i trädgårdar, idrottsplaner, grästak och på övriga grönytor. Hemmanets gräsmattor är odlade på den rena, bördiga och mullrika jorden i Övermark. För att få bästa tänkbara kvalitet och en ren produkt används eget producerat naturgödsel.  Hemmanets nästa steg är att odla gräsmattor enbart med naturgödsel och utan användning av bekämpningsmedel. Är du intresserad av detta kan du ta kontakt för att få mera information. 

Familjen på Hemmanet

Hemmanet, en synonym till lantbruksgård, är belägen i det vackra sydösterbottniska landskapet i Övermark. Övermark är en by i Närpestrakten med ca. 1000 invånare. All bebyggelse är placerad mitt i naturen och därför är lantbruksjobb av olika slag en naturlig del av vardagen för de flesta invånare. 
I arbetet på gården Hemmanet är tre generationer involverade. Kristian Bengts är idag företagets ägare men får mycket hjälp av sina föräldrar. Till Hemmanet flyttade Kristians gammelfarmor med sin familj på 1920-talet. De hade nötkreatur på gården, som Kristians far Göran och mor Kerstin tog över på 70-talet. Innan detta hade föräldraskapet redan länge bedrivit växthusodling. Familjen utökade småningom gården ytterligare med svinproduktion. Idag är det jordbruk, kalkonproduktion och odling av gräsmattor som äger rum på Hemmanet.

Lantbruksyrket blir aldrig tråkigt eftersom den ena dagen aldrig är den andra lik”, säger Kristians far när han tänker tillbaka på alla år som lantbrukare. 

Tillsammans med Görans och Kerstins mångåriga erfarenhet och med Kristians utbildning till agronom, samt bred arbetserfarenhet inom primärproduktion, är familjen Bengts ett välfungerande team. Idag är också Kristians tre barn, Oscar, Victor och Amanda, nyfiket med i gårdsarbetet när de har möjlighet. 

Se bilder från vår gård: Färdig gräsmatta på rulle

Kontakta oss

Skrolla till toppen