Hemmanet

Hemmanet

Idén att satsa på kalkoner kom i slutet av 90-talet, när familjen insåg att antingen bör de investera i nya grishus eller så börjar de med något helt nytt. Det fanns då en stor efterfrågan på kalkonkött i Finland och därav föll familjens beslut på en kalkonsatsning.

År 2013 erhöll Hemmanet det ärofyllda priset ”Årets kalkonprocudent”.

Förutom kalkonproduktion driver företaget även odling av färdiga gräsmattor. Blodad tand för gräsodling fick Kristian när han befann sig i USA på utbyte och körde genom Colorado.

”Jag och två kamrater hade hyrt en bil för att utforska mera av vad USA har att erbjuda. En sen eftermiddag körde vi förbi ett ställe i Colorado där vi såg solens sista strålar lägga sig över en dal som bestod enbart av gröna, glänsande gräsmattor. Då tänkte jag att detta också kunde bli en affärsverksamhet hemma i Finland”. 

Förutom kalkoner och gräsmattor producerar också Hemmanet egen naturgödsel och eget spannmål. Kalkonerna äter spannmålet, deras gödsel sprids ut på åkrarna där gräsmattorna odlas och vattnet till gräsmattorna nyttjas ur den närbelägna ån. Cirkeln är sluten.

Läs mera: om oss

Skrolla till toppen